Ez a burrito annyira ínycsiklandó, hogy még a mexikóiak is elismerően csettintettek, és azonnal árasztották a lájkokat!

Az országos rangsorban kiemelkedő helyet foglal el egy vármegye étterme, amely a Google és a Facebook platformokon is magas értékelésekkel büszkélkedhet. Békés vármegye egyetlen mexikói-amerikai street food éttermében varázslatos ízekkel találkozhatunk, melyek nemcsak a hazai vendégek, hanem még a külföldi, köztük mexikói látogatók körében is nagy népszerűségnek örvendenek.
Vágréti György, a Mexicali Burrito Bár vezetője és társtulajdonosa, egy igazi mexikói-amerikai street food élményt kínál Gyulán. Eredeti szakmája felszolgáló, de pályafutása során a bártender szerepében is kiemelkedő sikereket ért el, hiszen Budapesten és számos európai országban, például Máltán, Marabellán és Ibizán is dolgozott. György nemcsak a klasszikus italok mestere, hanem saját, egyedi koktéljait is megálmodta, amelyeket a kreativitása révén folyamatosan továbbfejleszt.
Budapesten éltünk Szilvivel, aki akkoriban a feleségem volt, amikor elkezdtük fontolgatni, hogy milyen street food vállalkozást indíthatnánk. Számos éttermet és food truck rendezvényt bejártunk, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk – mesélte. - A hamburgerezés, pizzázás és gyros sütés lehetőségét gyorsan elvetettük, mivel ezekkel már sokan foglalkoznak. Viszont Békésben és környékén korábban nem volt Tex-Mex vagy mexikói-amerikai étterem, így végül mellettük döntöttünk.
Mexikói-amerikai street food: a vendégek hamar megszerették
Gyuri és Szilvi kezdetben büfékocsi üzemeltetésében gondolkodtak, ahol fesztiválokon és bevásárlóközpontokban már szép eredményeket értek el. Később úgy határoztak, hogy Gyula belvárosában nyitnak egy saját üzlethelyiséget. Ahogy említettük, Vágréti György különleges érzéke van az ízekhez, így a büfé és étterem megnyitása előtt folyamatosan képezte magát, új amerikai és mexikói ételeket kísérletezett ki, hogy még izgalmasabbá tegye a kínálatot.
Ezek a vendégek igazi kedvenc fogásai.
Az éttermük kínálatában megtalálható a burrito, a quesadilla és a chimichanga, amelyeket különféle húsokkal, például csirkemellel, kolbászhússal és marhahússal, valamint chili con carne-nal ízesíthetünk.
- Hat-hétféle chilit tartunk, amelyeket helyből, Újkígyósról és Orosházáról szerzünk be. A mexikói fűszereket egy erre specializálódott exportőrtől vásároljuk, az alapanyagokat pedig minden reggel frissen veszem meg - fogalmazott. A vendégek egyébként minden ízt nagyon kedvelnek, de a
- Minden vendégünkkel beszélgetünk a fogások elkészítése előtt, és az ő ízlésük szerint adagoljuk a chilit az ételekhez. Így biztosítjuk, hogy a legkisebbektől az idősebbekig mindenki megtalálja a neki megfelelő ízesítést - emelte ki Vágréti György. - Úgy gondolom, ez az egyik kulcsa a sikerünknek: igyekszünk mindenben a vendégek igényeit szolgálni, mert csak így lehet igazán eredményes a működésünk. A gyulai Mexicali Burrito Bár kiemelkedő helyet foglal el vármegyei és országos szinten is, hiszen az interneten, a Google-on és a Facebookon egyaránt a legmagasabb értékelésekkel büszkélkedhet. Mindkét platformon bőségesen találkozhatunk a pozitív visszajelzésekkel.