Készítsd el a saját, egyedi házi fagyidat négy egyszerű hozzávalóból! Nincs szükség külön gépre, mégis garantáltan krémes és ízletes lesz az eredmény! - Mindmegette.hu


Képzeld el, hogy a vaníliafagyi íze elvarázsol, de sajnos nem áll rendelkezésedre fagylaltgép? Ne csüggedj! Ezzel a fantasztikus, csupán négy hozzávalóból álló recepttel szuper gazdag és krémes házi fagyit varázsolhatsz az asztalodra mindössze 10 perc alatt. A titkos összetevő nem más, mint a gondosan kiválasztott alapanyagok és a keverés nélküli eljárás, ami igazán különlegessé teszi ezt a desszertet!

Hagyományosan a fagyi készítéséhez fagylaltgépre van szükség, ami lassan keveri a fagyasztás közben az alapot, levegőt juttatva bele, megakadályozva a jégkristályok kialakulását. A keverés nélküli fagylalt titka viszont abban rejlik, hogy néhány kulcsfontosságú összetevő - például az édesített sűrített tej és a tejszín - már önmagában krémes, levegős állagot biztosít, így a készítéshez elég egy egyszerű elektromos habverő is. Mutatjuk, hogyan készül a legkrémesebb házi fagylalt!

Ha a fagylaltot egy héten belül fogyasztanád el, hagyhatod a kenyérsütő formában, amelyben lefagyasztottad. Tekerj rá szorosan műanyag fóliát, hogy a felszínén ne képződjenek jégkristályok. Hosszabb tárolás esetén - akár egy hónapig - érdemes légmentesen záródó műanyag vagy üveg edénybe áttenni, így megőrizheted a fagylalt krémes állagát és friss ízét.

Related posts