Íme egy különleges naspolyalekvár recept, ami garantáltan elvarázsol mindenkit! **Mennyei Naspolyalekvár Recept** **Hozzávalók:** - 1 kg érett naspolya - 500 g cukor (ízlés szerint) - 1 citrom leve - 1/2 teáskanál fahéj (opcionális) - 1/2 teáskanál szeg
Bár nem a legimpozánsabb látvány, az őszi gyümölcsök között a naspolya igazi kincs, hiszen íze páratlan, és egészségi előnyei is figyelemre méltóak. Tele van vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez - ráadásul felejthetetlen ízélménnyel is megajándékoz. Ezzel a naspolyalekvár recepttel pedig egy mennyei csemegét varázsolhatsz az asztalodra!
A naspolyát általában díszfaként ültetik, pedig a gyümölcse, - ami október végétől, november elejétől kezdve lesz csak igazán ízletes - egy valódi őszi egészségbomba:
Amikor a gyümölcs teljesen megérett, bátran élvezheted nyersen is. Csak ügyelj arra, hogy a húsa puha, szinte folyékony állagú lehet. Készíthetsz belőle ízletes naspolyaszószt, dzsemet vagy pürét, sőt, még egy őszi pitét is fantasztikusan feldobhat az ízvilága.
Ez a gyümölcs tehát nemcsak különleges, de egy igazi szezonális kincs is, amiből pár lépéssel lekvár készíthető. Mutatjuk hogyan!



